Onboardingshåndbok

Demo
Med denne digitale onboardingshåndboken vil du sørge for å tiltrekke og beholde talentene i din organisasjon, samtidig som du får god oversikt over oppgaver knyttet til å ta imot en nyansatt. Fra nå av, vet alle som har personalansvar hvordan de skal ta imot og ta vare på nyansatte i din bedrift. Dette resulterer at alle nyansatte får en like god og planlagt velkomst, uavhengig av hvem som tar dem imot, hvilken avdeling eller lokasjon de begynner på.

Enkelte internasjonale studier tyder på at en god tommelfingerregel er at en feilansettelse koster rundt 1,5 ganger årslønnen til medarbeideren

1. Fyll inn informasjon
2. Tilpass løsningen
3. Håndboken er din!

Fordeler for din virksomhet

 • Bidrar til å redusere turnover
 • Ledere får en enklere arbeidsdag
 • Bedre planlegging av en nyansettelse
 • Innholdsfortegnelse og søkefunksjonalitet
 • Hele virksomheten får tilgang til nyhetsstrøm
 • Alle ledere har et rammeverk å forholde seg til
 • Enkel å bruke og tilgjengelig i alle digitale flater
 • Enkel å oppdatere og tilpasses egen virksomhet

Egendefinerte håndbøker

Hvis du ønsker å definere egne håndbøker er Evolution håndbok-modulen utmerket til dette. Du kan sette opp håndbøker helt spesialtilpasset din virksomhet. Dette kan for eksempel være håndbøker som organiserer arbeidsrutiner, produkt, opplæring og kvalitetssikring. Her er det bare fantasien som setter grenser. Det er helt enkelt: opp til deg.

Våre rådgivere bistår med blant annet

 • Kartlegging av interne rutiner og retningslinjer
 • Bearbeide og skreddersy innhold til digital håndbok
 • Implementere håndbøkene i deres virksomhet

Les mer om våre tjenester her.

Hvilken informasjon finnes i Onboardingshåndboken?

Du finner informasjon om blant annet disse ulike temaene

Avklare behovet

Hva er målet med nyansettelsen? Avklar formålet og de ulike prioriteringene til bedriften. Ansetter du en ny person for å erstatte en annen? For å endre på kulturen? For å legge til funksjonalitet?

Jobbtilbud

Gi det riktige tilbudet, avslutt «salget» på den riktige måten! Hvordan sikre deg at kandidaten sier ja til ditt jobbtilbud? Hvordan dempe bekymringer? Hvordan overlevere et jobbtilbud?

Akselerer produktiviteten

Springbrettet i onboardingsplanen til raskere produktivitet, er å raskt integrere den nyansatte i bedriften og dens kultur. Det er viktig at den nyansatte fort skaffer seg relasjoner og det er viktig at du støtter og legger til rette for at den nyansatte fort kan integreres og bli kjent med nøkkelpersoner i bedriften.

Tid- og handlingsplan

Sett opp et tidsperspektiv og få full oversikt over alle de ulike stegene som må til i en god onboardingprosess, og få onboardingprosessen til å fungere som et velsmurt maskineri.

Klargjør for suksess

Hvorfor lage en personlig onboardingsplan? Det viser bedriftens interesse for den nyansattes suksess. Du inviterer til et emosjonelt engasjement, som resulterer i at den nyansatte får selvtillit og oppmuntring før de begynner i sin nye jobb.

Følg opp!

Periodiske sjekkpunkter er ekstremt viktig! Du kjenner til følelsen, når man har begynt å jobbe i en ny bedrift og alt er veldig nytt og spennende, for så kjenne at den euforiske gleden sakte men sikkert synker? Du begynner kanskje til og med å lure på om det var riktig avgjørelse å begynne i denne jobben?

Rekruttering

Bedriften kommuniserer sin merkevare 24/7 –  husk å kommuniser din bedrifts merkevare i prosessen med å finne en ny ansatt til bedriften. Få en god base av attraktive kandidater ved å ha et sterkt utvalg av kandidater.

Gjør et godt førsteinntrykk

Hvordan skal man sørge for at de nyansatte får en skikkelig mottakelse og får et fantastisk førsteinntrykk? Hvordan introduserer man bedriftens kultur for de nyansatte? Hvordan planlegge dag en? Vi vil jo ikke at de skal angre på at de har byttet jobb!

Onboarding av leder

Å ta imot en nyansatt leder, har andre typer utfordringer en onboarding av andre ansatte. En nyansatt leder kan ikke automatisk forventes å gjøre suksess i sin nye jobb, selv om han eller hun hadde stor suksess i sin andre jobb – da dette også har noe med hvor flink bedriften er til å gi den nyansatte lederen viktig informasjon, slik at han eller hun kan gjøre en god jobb.

Innen HRM leverer 4human HRM leder- og personalsystemet Evolution. Dette komplette lederverktøyet forenkler og forbedrer lederens oppgaver og rutiner, gjennom bedret kontroll, enkelhet og organisering.
KONTAKT OSS
   salg@4humanHRM.no
   97 00 99 95       + tast 1
   Rådhusgata 23B, 0158 Oslo
   Tuneveien 89, 1712 Grålum

   Meld deg på Nyhetsbrev